Konami bugün, 49 yaşındaki Sutherland’ın devam oyununda sesi yanında, oyun karakteri için yüz hatlarının elektronik ortama alınmasıyla fiziğinin de oyuna aktarılacağını teyit etti.

“Konu, önceki oyunlara nazaran biraz daha farklı,” dedi, Metal Gear serisi yaratıcısı Hideo Kojima, Sutherland’in kadroya dahil olduğunu açıkladığı sırada. “Irk ve intikam gibi bazı ağır konuları ele aldık. Sonuç olarak Snake’in bastırılmış performansının, kelimelerden ziyade, ustaca yapılmış mimikler ve ses tonuyla ifade edilmesini istedim.”

6.0_cinema_960.0

“Phantom Pain, 1984 yılında geçiyor,” dedi Kojima ve ekledi, “Snake’i ‘özgün bir şekilde nakledecek’, aynı zamanda 40lı yaşlarında görünüm ve sese sahip bir aktör arzu ettim.”

“Daha önce yaptıklarımızdan farklı,” dedi Kojima, kendisine Sutherland’ı öneren yapımcı Avi Arad’dan yardım istediğini açıklarken. “Sutherland’in yaş ve performans açısından mükemmel bir şekilde role uyduğunu hissettim,” diye ekledi.

“Bu karakteri oynayabilmek büyük onur,” dedi Sutherland. “Snake’in inanılmaz bir mirası var. Bir oyun sever olmamama rağmen, ben bile bu oyunu biliyorum.  Kesinlikle Metal Gear’ın mirasının ve bu oyunların başarısının farkındayım.”

Sutherland, Snake ve Big Boss’u seslendiren oyuncu David Haytor’un yerini alacak. Sutherland’ın video oyunu geçmişinde Call of Duty: World at War’daki Sgt. Roebuck ve 24: The Game’deki Jack Bauer bulunuyor.

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain’in, Xbox 360 ve PlayStation 3 için çıkması planlanıyor.