Hafta sonu oynanan karşılaşmalarla birlikte 2017 Türkiye Şampiyonluk Ligi Kış Mevsim Finalleri’nde PlayOfflar başladı. İlk oynanan Çeyrek Final mücadelesinde Crew e-Sports Club ile Team Galakticos kozlarını paylaştı.

Geçtiğimiz sezon yeniden lige dönen Crew, sezon başında yaptığı transferle dikkat çekmişti. Sezon boyunca gösterdiği performans ile birlikte artık kolay lokma olmadığını kanıtlayan ekip PlayOfflar’a yükselme başarısı da gösterdi. Team Galakticos ise yeni kurulan bir takıma göre oldukça başarılı bir performansa sahip, Yabancı transferler konusunda da nokta atışı yapmayı başaran ekip, Crew’a karşı iyi oyunlar ortaya koysa da tecrübe galip geldi ve Crew karşılaşmadan 3-0’lık galibiyet ile ayrıldı.

PlayOff’un diğer Çeyrek Final ayağında HWA Gaming ile 1907 Fenerbahçe takımları karşı karşıya geldi. Sezon içindeki mücadelelerde 1907 Fenerbahçe’nin üstünlüğü bulunuyordu. Ligin güçlü ekiplerinden olan HWA Gaming ile Serdar “Pades” Padeş’in gelişiyle gürleyen bir boğaya dönen 1907 Fenerbahçe arasındaki maç kıran kırana geçti.

1907 Fenerbahçe karşılaşmanın ilk iki maçına hükmetti ve seriyi 2-0’a getirdi. Ancak HWA Gaming erken pes etmedi ve suikastçı ormancı rolünden vazgeçip işlevsel ormancı oynamaya başlayınca daha etkili bir oyun ortaya koymaya başladı ve seriyi 2-2’ye getirmeyi başardı. Son karşılaşma da oldukça çekişmeli geçti ancak Frozen’ın da dümene geçmesiyle birlikte 1907 Fenerbahçe karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı ve Yarı Final’e yükselen taraf oldu.

Bu sonuçlarla birlikte önümüzdeki hafta sonu oynanacak olan Yarı Final eşleşmeleri de belli oldu. Team Aurora’nın rakibi Crew e-Sports Club olurken, SuperMassive’in rakibi de 1907 Fenerbahçe oldu. Karşılaşmalardan galibiyet ile ayrılan takımlar 22 Nisan’da kozlarını Volkswagen Arena’da paylaşacak.

KMF 2017

KMF 2017