Geçtiğimiz haftasonu yapılan karşılaşmalar neticesinde, 2016 League of Legends Türkiye Şampiyonluk Ligi’nde yer alacak takımlar belli oldu. Yaz Sezonu’nu son sırada tamamlayan Crew ekibi Yükselme Ligine düşerken, Yükselme Ligi’ni şampiyonluk ile tamamlayan Oyun Hizmetleri Çilekler takımı ligin ilk yeni takımı olmayı başardı.

TBF’yi sonuncu tamamlayan Oyun Hizmetleri ile Yükselme Ligi’nin üçüncüsü olan MeetYourMakers takımları arasında oynanan Play-Out karşılaşmasında ise zafer Şampiyonluk Ligi temsilcisinin oldu ve OyunHizmetleri takımı ligdeki yerini korumayı başardı. Bu durum sonrası kendi alt takımı olan Oyun Hizmetleri Çilekler, Oyun Hizmetleri adı altında yarışamayacak.

Atlas için durumlar hiç iç açıcı değildi. Normal sezonu yedinci sırada tamamlayan Atlas, Yükselme Ligi ikincisi Team Aurora ile karşılaştı. Team Aurora’nın müthiş geri dönüşlerine tanıklık yaşadığımız seriden zaferle ayrılan Team Aurora olunca, Atlas Yükselme Ligi’ne düşen takım oldu. Team Aurora ise önümüzdeki sezon Türkiye Şampiyonluk Ligi’nde yer alacak.

Eğer bu sene LCS’lerde olduğu gibi on takıma yükseltilmez ise lig sekiz takım ile devam edecek. Bunlar; Dark Passage, Beşiktaş, HWA, Team Turquality, Number One, Oyun Hizmetleri, Çilekler ve Team Aurora takımları olacak.

2015 Türkiye Şampiyonluk Ligi

Türkiye Şampiyonluk Ligi