BlizzCon 2016’da düzenlenen Heroes of the Storm Global Championship 2016’da şampiyon belli oldu. Final’de karşı karşıya gelen Avrupa temsilcisi Fnatic ile Kore temsilcisi Ballistix arasındaki maçı Ballistix 3-1 kazanmayı başardı.

Fnatic, ilk grup aşamasında yer alıyordu. Lider olarak tamamladığı ilk aşamadan çıkmayı başaran ekip, ikinci grup aşamasında da Ballistix’in ardından ikinci sıradan Yarı Final’e yükselme başarısı gösterdi. Yarı Final’de son şampiyon MVP Black ile oynayan Fnatic, güçlü rakibini 3-1 devirmeyi başararak Final’e yükseldi.

Ballistix ise doğrudan ikinci grup aşamasından dahil olduğu turnuvada grubunu lider tamamlayarak Yarı Final’e yükseldi. Yarı Final’de Team Dignitas’ı 3-1 ile geçmeyi başaran Ballistix, Final’de Fnatic’in rakibi oldu.

Final karşılaşmasının ilk ilk iki maçını kazanmayı başaran Ballistix, üçüncü maçı Fnatic alarak seriye ortak olmayı istedi ancak seriyi beşinci maça uzatmak istemeyen Ballistix, dördüncü karşılaşmaya ağırlığını koymayı başardı ve 3-1’lik skorla şampiyonluğa ulaştı.

2016 HGC

2016 HGC