Çeyrek Finaller aşamasında devam eden 2015 Worlds’de ikinci Çeyrek Final karşılaşmasında C grubunu birincilikle tamamlayan Kore temsilcisi SKT T1 ile, B grubunu ikinci sırada tamamlayan Taiwan ekibi ahq karşı karşıya geldi.

SKT T1

SKT T1

C grubunda kendisi gibi turnuvanın en büyük favorileri arasında gösterilen EDG’nin yanı sıra Avrupa’da bu senenin flaş takımı H2K ve ülkemizde düzenlenen IWCT’ın şampiyonu olarak 2015 Worlds’e katılan Bangkok Titans takımları ile grupta yer alan SKT T1, 2015 Worlds’te grup aşamasını yenilgisiz  tamamlayan tek takım oldu. Bu turnuvayı ne kadar ciddiye aldığını gösteren SKT T1, yenilgi yüzü görmeden Çeyrek Finaller’e kalmayı başardı.

Ölüm grubu olarak adlandırılan B grubunda yer alan Taiwan şampiyonu ahq, oldukça zorlu ekiplere karşı mücadele verdi. Fnatic, Cloud9 ve Invictus Gaming takımlarına karşı Çeyrek Final mücadelesi veren ahq, Invictus ve Fnatic’in güçlü performansları sebebiyle gruptan çıkmasına şans verilmiyordu. Ancak beklenen gerçekleşmedi. Cloud9’nın sürpriz performansı, Invictus’un da hayretler içerisinde bırakan kötü görüntüsü sonrası ahq’a şans verdi.

ahq e-Sports Club

ahq e-Sports Club

İlk haftayı sadece Fnatic galibiyeti ile tamamlayan ahq, Fnatic ve Invictus’un da aynı performansı sergilemesi sebebiyle şansını korumuştu. İkinci hafta karşılaşmalarında sadece Fnatic’e kaybeden ahq, puanını Cloud9 ile eşitlemeyi başarmış ve Tiebreak maçında Cloud9’ı yenerek adını Çeyrek Final’e yazdırmıştı.

SKT T1 ile eşleşmeleri onlar için en kötü senaryo oldu. Turnuvanın en büyük şampiyonluk favorisi olarak görülen SKT T1’e karşı kendi oyunlarını sergilemeye çalışsalar da SKT T1’ın sergilediği kusursuz performans onlar için turnuvanın burada bittiği anlamına geldi. İkinci Çeyrek Final eşleşmesinden SKT T1 3-0’lık net bir skorla galip ayrılarak, Yarı Final’de Origen’in rakibi oldu. İlk eşleşmede Flash Wolves, bu eşleşmede de ahq’nun turnuvaya veda etmesiyle birlikte turnuvada Taiwan ekibi kalmadı.