2015 Worlds’te son viraja girilmeden önceki aşama olan Çeyrek Final’lerin son ayağı da dün akşam yapılan karşılaşma ile neticelendi. D grubunu ilk sırada tamamlayan KT Rolster ile A grubunu ikinci sırada tamamlayan KOO Tigers takımları Yarı Final’e yükselme mücadelesi verdi. İki Kore takımının karşılaştığı eşleşmeden galibiyet ile ayrılan KOO Tigers oldu.

KT Rolster

KT Rolster

D grubunda yer alan KT Rolster, Kore ligi LCK’da son dönemde gösterdiği performans ile birlikte bir sürprizi gerçekleştirdi ve lig finalinde SKT T1’a karşılaştı. Bu karşılaşmayı kaybeden ekip, Regional Finals’de etkili oyununu devam ettirerek üçüncü torbadan 2015 Worlds’e katılım sağladı. Oldukça zorlu bir gruba düşen KT Rolster LGD, TSM ve Origen takımlarıyla altı karşılaşmada sadece Origen’e bir kez kaybeti ve grubu lider tamamladı.

A grubunda yer alan KOO Tigers ise puan sıralamasında ilk sırayı aldığı için ikinci torbadan 2015 Worlds’e katıldı. Bahar sezonunda etkili bir performans sergileyen KOO Tigers’ın en çarpıcı özelliği takım olarak beş oyuncununda aynı şeyi aynı anda düşünebilmesi. Bu yüzden takım savaşlarında çok agresif bir oyun sergileyip rakiplerine üstünlük kurabiliyorlar. Grup maçlarında sadece Flash Wolves’a iki maç kaybeden ekip, CLG ve paiN Gaming karşılaşmalarından aldığı dört galibiyet ile grubunu ikinci sırada tamamladı.

KOO Tigers

KOO Tigers

Bu iki takımın birbirini çok iyi tanıması belki de Çeyrek Final eşleşmelerinin en zorlu eşleşmesi olarak görülmesine de sebep oldu. KT Rolster’ın biraz daha Taiwan takımlarının tarzına yakın bir oyun anlayışına sahip olması onları farklı kılıyordu. KOO Tigers’ın ise sinerjisi çok yüksekti. Belki de dünyanın en iyisi denilebilecek yüzeyde. Oynanan dört karşılaşmada da bunu gözlemledik.

İlk karşılaşmada rakibine büyük bir üstünlük kurmayı başaran KOO Tigers, son vuruşu yapmakta gecikip yaptıkları hatalar ile birlikte maçı da rakibine teslim etti. Ancak bu KOO Tigers’ın yaptığı tek hata oldu. Bundan sonraki karşılaşmalarda ilk maçta yapılan hatalara yer vermeyen KOO Tigers, LCK’da Yarı Final’de kaybettiği rakibine bu kez üstünlük sağladı ve 3-1’lik skor ile Yarı Final’e yükselip Fnatic’in rakibi oldu.