2015 Legaue of Legends World Championship’te Çeyrek Final mücadeleri bugün yapılan Flash Wolves-Origen arasında yapılan karşılaşma ile başladı. A grubunu zirvede tamamlayan Flash Wolves, D grubunu ikinci sırada tamamlayan Origen ile müthiş bir mücadeleye girdi. Karşılaşma 3-1 Origen’in üstünlüğü ile tamamlandı.

Origen

Origen

Geçtiğimiz sene Fnatic ile birlikte hayal kırıklığı yaşayan xPeke, daha sonrasında farklı bir deneyim yaşamak için takımdan ayrıldı ve kendi sahibi olduğu Origen takımını kurmuştu. Sezonun ilk yarısını Challengers Series’de geçiren Origen, Yaz sezonu için LCS’e yükselmeyi başardı. Yaz sezonuda gösterdikleri iyi performans sebebiyle Final’e kadar yükselen Origen, Final’de Fnatic’e kaybetmişti.

Sonrasında Regional Finals’e Dünya Şampiyonasına katılma yarışına giren Origen, zaferle ayrılarak üçüncü torbadan Avrupa adına 2015 Worlds’e katılmaya hak kazanmıştı. Henüz kuruldukları daha bir yıl bile olmayan Origen, D grubuna düşmüş LGD, TSM ve KT Rolster takımları arasından 4-2 Zafer/Bozgun oranı ile ikinci sırada tamamlayıp Çeyrek Finallere katılmayı başardı.

Flash Wolves

Flash Wolves

Flash Wolves takımı, Garena Taiwan ligi olan LMS’de, Origen gibi Regional Finals’ı kazanıp turnuvaya dahil oldu. A grubuna düşen ekip KOO Tigers, CLG ve paiN Gaming takımlarını geride bırakarak 4-2 Zafer/Bozgun oranı ile liderlik koltuğuna yükselmeyi başardı. Özellikle Kore ekibi KOO Tigers ve Amerika ekibi CLG’yi geçmeyi başaran takım turnuvanın sürpriz şampiyon adayı olarak göze çarpmıştı.

Ancak karşılaşma Origen’in 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Özellikle Origen’in saldırı gücü taşıyıcısı Niels’in gösterdiği inanılmaz yüksek performans ve SoaZ ve xPeke’nin uyumlu görüntüsü ile Origen’in eşleşmede öne çıkmasını sağladı. Origen’in Yarı Finaldeki rakibi yarın yapılacak olan SKT T1 ile ahq e-Sports takımları arasında oynanacak. Bu iki takımdan üç galibiyete ulaşan takım Yarı Final’de Origen’in rakibi olacak.