C grubunu, 2015 League of Legends World Championship’te beklentilerin yaşanıldığı grup olarak lanse etmek yanlış olmaz. Hemen hemen herkesin hemfikir olduğu sonuçlar ortaya çıktı. Herhangi bir sürprize yer verilmedi.

C Grubunda SKT T1, EDG, H2K ve Bangkok Titans takımları yer alıyordu. SKT T1 iki hafta sonunda yenilgisiz olarak grubu zirvede tamamladı. İlk oynadıkları H2K maçında biraz zorlansalar da daha sonradan gerçek bir şampiyon takım gibi oynadılar. Şuanda şampiyonanın tek yenilgisiz takımı ünvanını da sahipler. Bunun yanı sıra EDG ekibi de grupta sadece SKT T1’a iki maç sonunda kaybetti.

Ancak EDG’nin gösterdiği performans hiç de iç açıcı değil. Özellikle Çin takımlarının gösterdiği formsuz görüntü, sene başındaki transferler birlikte beklenenin çok uzağında. EDG için grup maçları önemsiz olarak görülüyordu. Bu yüzden bir çok stratejiyi asıl rakiplerine göstermemek için kendilerini zorlamadılar. Bu formsuz görüntü her ne kadar H2K’in iştahını kabartsa da maalesef henüz o seviyede olmadıkları için EDG karşısında iki yenilgi alarak ikinci sıra şansını kaybetti.

H2K takımı da yalnızca Bangkok Titans’tan iki galibiyet alarak turnuvaya veda etmiş oldu. Turnuvanın en zayıf halkası olarak görülen Bangkok Titans, geçen sene kendi bölgesinden katılan Dark Passage gibi galibiyetsiz olarak turnuvaya veda etti. Rakiplerinin de en büyük şampiyonluk adayları olduğu düşünüldüğünde böyle bir durum zaten bekleniyordu.

Tüm bu durumların ışığında C grubunda oynanan karşılaşmaların sonuçları ve oluşan puan durumu şu şekilde;

2015 World Championsip Grup C

2015 World Championship Grup C