1 Ekim tarihinde başlayan League of Legends 2015 World Championship etkinliğinde dört gruptan on altı takım Çeyrek Finaller’e kalabilmek için kıyasıya bir mücadele içine girdi. Son yılların en sürprizli geçen turnuvasında, tahmin edilemeyecek sonuçlar alındı.

Favori takımlardan bazıları elenirken, sürpriz takımlar Çeyrek Final vizesi aldı. A grubunda, CLG, KOO Tigers, Flash Wolves ve paiN Gaming yer alıyordu. Turnuva öncesinde otoriteler, KOO Tigers ile CLG’nin gruptan çıkacağını Flash Wolves’ın da bu ikiliyi zorlayabileceği üzerine yorumlar yapılıyordu.

İlk hafta karşılaşmalarında CLG ilk üç karşılaşmasından iki galibiyet birinci sıraya yerleşmişti. Flash Wolves ve paiN Gaming’i yenen CLG, KOO Tigers’a kaybetmişti. KOO Tigers’da paiN ve CLG’yi yenerek iki zaferle liderliği paylaştı. İlk haftanın sürprizleri arasında paiN’in Flash Wolves’u yenmesiyle ilk galibiyetini alması oldu. Bir diğer sürpriz ise Flash Wolves’un Kore ekibi KOO Tigers’ı yenmesiyle gerçekleşti.

İlk hafta sonunda CLG ve KOO Tigers ikişer galibiyetle ilk iki sıraya yerleşirken, birer galibiyeti bulunan Flash Wolves ile paiN Gaming son iki sırayı paylaştı. İkinci hafta karşılaşmaları ise beklenenin çok uzağında gerçekleşti. Flash Wolves takımı ikinci hafta çıktığı üç karşılaşmadan da zaferle ayrılarak ilk sıraya yerleşti. KOO Tigers da yine ilk hafta olduğu gibi CLG ve paiN’den aldığı galibiyetlerle ikinci sırayı aldı. İlk haftanın lideri CLG, üç maçı da kaybetti. paiN Gaming, CLG maçından da galibiyet çıkararak iki galibiyet ile turnuvayı tamamladı. Aslında bu gerçekten beklenmeyen bir sonuç oldu. Aynı puanda olan Flash Wolves ve KOO Tigers takımları arasındaki maçlarda, Flash Wolves, KOO Tigers’ı iki maçta da yendiği için liderlik koltuğuna oturdu.

Flash Wolves’ın son üç maçta sergilediği performans onları turnuvanın sürpriz şampiyonluk adayları arasına soktu. Başarılı takım oyunları sayesinde grubu zirvede tamamlayan Flash Wolves, ve standardını bozmayan KOO Tigers takımları Çeyrek Final’e yükselen ekipler oldu. İşte A Grubu’nun tüm sonuçları ve oluşan puan durumu şu şekilde;

2015 World Campionship Grup A

2015 World Campionship Grup A