Türkiye’nin ilk profesyonel e-spor ligi League of Legends 2015 Türkiye Şampiyonluk Ligi’nde Kış mevsiminin normal sezonu yedinci hafta karşılaşmaları ile sona erdi. Cumartesi ve Pazar günü oynanan karşılaşmalar sonrasında lige veda eden takım ve mevsim finallerine katılacak takımlar belli oldu.

Oynanan karşılaşmalar sonucunda Zone ekibi lige veda etti ve Türkiye Şampiyonluk Ligi defterini bu sene için kapatmış oldu. Hafta sonu oynadığı iki karşılaşmayı da kaybeden ekip artık Yükselme Ligi’nde mücadele edecek. Öte yandan mevsim finallerine kalmak için üç takım kıyasıya bir mücadeleye girdi. Aynı zafer sayısına sahip TT, NR1 ve BPI takımları bu hafta içinde yaptığı karşılaşmalar sonucunda TT ve NR1 ekipleri mevsim finallerine kalmayı başaran ekipler oldu. BPI ise Yükselme Ligi’nden gelecek olan takım ile Play-Out maçlarına çıkacak.

Zirve de ise Beşiktaş liderliği garantilediği için yabancı oyuncularına bir haftalık izin verdi ve bu haftaya yedek oyuncuları ile çıktı. Şahsen Beşitaş’ın yenilgisiz lider ünvanını koruyacağını düşünmüştüm ama onlar bu hamleleri ile hafta sonu oynadığı iki karşılaşmayı da kaybetti. Bu durum Dark Passage’ın işine yarardı. Çünkü bu hafta içi Beşiktaş ile maçı olan Dark Passage, aldığı zafer sonrası ikincilik şansı doğdu ve rakibi HWA ile oynadığı karşılaşmadan da galip ayrılarak HWA ile tiebreak(beraberlik bozucu) maça çıkma hakkını elde etti.

Tiebreak maçını da kazanan Dark Passage son haftalarda yaptığı atak ile Çeyrek Final’i bay geçme hakkını elde etti. Tüm sezonu ikinci sırada götüren HWA ise kaybettiği maçlar sonrasında üçüncü sıraya geriledi ve Çeyrek Final maçlarını oynamak zorunda kaldı. İşte yedinci haftanın sonuçları ve oluşan puan durumu şöyle;

2015 Türkiye Şampiyonluk Ligi Yedinci Hafta Karşılaşmaları Sonuçları

2015 Türkiye Şampiyonluk Ligi Yedinci Hafta Karşılaşmaları Sonuçları

2015 Türkiye Şampiyonluk Ligi Puan Durumu

2015 Türkiye Şampiyonluk Ligi Puan Durumu