Geçtiğimiz sezon, Cloud 9 ile TSM arasında yaşanan çekişmeli zirve yarışında TSM’in 3-2’lik zaferiyle son bulmuştu. İki takımda 2014 World’e katılmış ve  gruplarında ikinci olarak bir üst tura kalmayı başarmışlardı. Ancak iki takımda güçlü Kore ekiplerine kaybederek turnuvaya veda etmişlerdi.

Bu sene kurulan yeni takımların ve geçen sene yükselme liginde başarılı performans gösteren takımların 2015 NA LCS Spring’ini daha da rekabet ortamına çevirmesi bekliyor. TSM ve C9 takımlarının yanı sıra ilk 5 içerisinde yer alan takımlar; Team Dignitas, Team Curse ve LMQ 2015 NA LCS Spring’de yer almaya hak kazandılar.

Son üç sırada yer alan takımlar, Evil Geniuses, compLexity Gaming ve Counter Logic Gaming yükselme liginde ilk üç sırayı alan Curse Academy, Team 8 ve Team Coast takımları ile Play-off mücadelesi verip 2015 NA LCS Spring’inde yer almayı garantileyeceklerdi. Oynanan karşılaşmalar sonucunda, CLG, CRS’ü 3-2 ile, EG, Team Coast’ı 3-0 ile, T8 cG’yi 3-2 ile geçmeyi başarıp 2015 NA LCS Spring’ine katılmaya hak kazandılar.

Ancak Riot bu sezon kural değişikliğine gitti ve LCS’de yer alacak takım sayısını 10 takıma çıkardı. Bu son iki takımı belirlemek için yeni bir turnuva yapılacağı ve katılma şansını kaybeden takımlar için yeni bir umudun haberiydi.

Expansion adı verilen turnuvaya Play-off oynayan 3 takım, Yükselme liginde yer alan 4. 5. ve 6. sıradaki takımlar ve NA sunucusunda dereceli takımlar sıralamasındaki ilk 11 takım davet edildi. Ancak bazı takımlar gerekli işlemleri gerçekleştiremediği için turnuvada boy gösteremedi. Yeni kurulan Team Fusion Gaming ve Final Five takımlarının yanı sıra, Play-Off oynayan takımlarının ne yapacakları merakla bekleniyordu. Dört grup halinde oynanan karşılaşmalar sonucunda dört takım belirlendi. Herkesin beklediği Curse Academy, Team Coast, Team Fusion Gaming ve Final Five takımları finallere kalmayı başardı.

Bu aşamada Dota eşleşmelerinden aşina olduğumuz kazananlar ve kaybedenler grupları belirlendi. İlk olarak F5 ile FSN karşılaştı ve FSN 2-0 geriden gelerek 3-2’lik skorla üst tura çıktı. CRS ile Team Coast arasında geçen karşılaşma da 3-1 CRS’ün üstünlüğü ile sonuçlandı. CRS takımı FSN karşısında gösterdiği başarı performans ile 3-1 galip gelerek adını 2015 NA LCS Spring’e yazdırmayı başardı. Kaybedenler yarı finalinde ise Team Coast, F5’i 3-1 ile geçti ve FSN ile son takımı belirleyecek maça kalmayı başardı. FSN ile Team Coast takımları son takımı belirlemek için yaptıkları karşılaşma çok büyük bir çekişmeye sahne oldu ve dramatik bir şekilde sonlandı. Karşılaşmaya hızlı başlayan Fusion 2-0 öne geçmesini başardı ama Team Coast kolay lokma olmadığını gösterip karşılaşmayı 3-2’ye getirerek herkesi şaşırttı ve 2015 NA LCS Spring’in son biletini alan ekip olmayı başardı. Tüm bu sonuçlardan sonra 2015 NA LCS Spring’de yer alacak takımlar şu şekilde;

 

1.) Cloud 9
2.) Counter Logic Gaming
3.) Curse Academy
4.) Evil Geniuses
5.) LMQ
6.) Team Coast
7.) Team Curse
8.) Team Dignitas
9.) Team 8
10.) Team Solo Mid