Riot Games’in Türkiye Ofisi’nden yeni bir lig duyurusu geldi. Bildiğiniz gibi bu sene profesyonel bir yapıya bürünen Türkiye Şampiyonluk Ligi sonrasında bir alt lig olarak kabul edilen Yükselme Ligi’de resmen duyuruldu.

Yurt dışında Challenger Series olarak adlandırılan ve LCS’e mevsim arası dönemde katılabilme şansı tanınan takımların mücadele ettiği lig, ülkemizde Yükselme Ligi olarak tanıtıldı. Yükselme Ligi’ne katılacak takımlar oyunda yer alan Dereceli Takım Sıralamasında göre alınacak. 26 Şubat tarihinde saatler 23.59’u gösterdiğinde Dereceli Takım Sıralaması dondurulacak ve ilk 12 takım Yükselme Ligi’ne katılmaya aday olarak kaydedilecek. Daha sonradan bu 12 takım birbirleri ile eşleşip Bo3(Best of Three) modunda oynanacak karşılaşmalar sonrasında galip gelmeyi başaran 6 takım Yükselme Liginde yer almaya hak kazanacak.

Yükselme Ligi, aynı Şampiyonluk Ligi gibi haftalık lig maçları yapılacak. Karşılaşmalar sonucu toplanan puanlarla birlikte ilk dört sırayı alan takımlar Play-Off’a kalmaya hak kazanacak. Bu dört takım arasında oynanılacak karşılaşmalar sonucunda birinci olan takım direk olarak Şampiyonluk Ligi’ne katılırken, ikinci ve üçüncü olan takımlar ise Şampiyonluk Ligi’nden gelecek olan altıncı ve yedinci takımlar ile Play-Out oynayacak. Play-Out’ta kazananlar Şampiyonluk Liginde, kaybedenler ise Yükselme Liginde yollarına devam edecek.

Ahraz E-Sports, Supreme Tenacity Oyun Hizmetleri, Blood Brothers, Dark Passage Tigons, Takım İsmi Yok, ANT gibi takımlar şuan için Yükselme Ligi’nde yer alması beklenen ve favoriler arasında bulunan takımlar. Bakalım bu resmi duyurudan sonra başka hangi oluşumlar kendilerini gösterecek. Merakla bekliyoruz. Tüm Yükselme Ligi takımlarına ve adaylarına başarılar dileriz.

2015 Türkiye League of Legends Yükselme Ligi

2015 Türkiye League of Legends Yükselme Ligi