Yazı dizimizin geldik üçüncü bölümüne. Bugün size turnuvanın büyük favorilerinden iki takımın bulunduğu C grubunu tanıtacağız. Hemen hemen çıkacak iki takımın kağıt üstünde belli olduğu grupta ülkemizde düzenlenen IWCT Region 2 şampiyonu da yer alıyor. Bunun yanı sıra geçen seneyi EU Challengers’ta geçiren ve bu sene gösterdiği performansla sürpriz yapan bir Avrupa takımı da bu grupta.

C Grubunda yer alan takımlar şu şekilde; LCK Yaz Sezonu Şampiyonu SKT T1, Çin Regional Finals Şampiyonu EDward Gaming, Avrupa LCS Puan Lideri H2k-Gaming, GPL ve IWCT Region-2 Şampiyonu Bangkok Titans.

Daha önce 2013 yılında şampiyonluk yüzüğünü takmayı başaran Faker ve arkadaşları, geçtiğimiz seneyi tam bir hayal kırıklığı ile atlattılar. Geçtiğimiz sene yaşanan Samsung furyasının iki takımı Samsung White ve Blue’nun Kore ligini domine etmesi sonrası SKT T1’in yenilmezlik serisi son bulmuş ve üstüne üstlük takımda yaşanan sıkıntılar dolayısıyla üçüncü takım olmayı da başaramayarak 2014 Dünya Şampiyonası’na katılamamışlardı. Bu durum sonrası bir kaç değişiklik ile tekrardan güç kazanan SKT, aslında biraz da Samsung takımlarının dağılıp Çin’e gitmesiyle birlikte Kore’nin yeniden en güçlüsü olmayı başardı. Böylelikle tekrar Dünya Şampiyonası’na katılan SKT T1, bu turnuvayı iki kere kazanan ilk takım olma peşinde.

Geçen sene Dark Passage’ın da grubunda bulunan EDWard Gaming, üst tura çıkmayı başarsa da tecrübesi çok olmadığı için fazla ilerleme gösterememişlerdi. Ancak bu sezon için kurdukları kadro tam bir yıldızlar topluluğu. Geçen senenin en iyi orta koridor oyuncusu olan PawN’ın yanı sıra saldırı gücü taşıyıcılar arasında ilk üçe yazılacak bir isim olan Deft’in takıma katılımı sağlandı. Takımın demir taşları Clearlove ve Koro1’in yanı sıra alt takımdan takıma kazandırılan destek rolü oyuncusu meiko ile birlikte EDward Gaming bu senenin en güçlü şampiyon adaylarından biri.

Avrupa’nın ikinci torbasından katılan H2k ise bu sezonun sürpriz takımlarından biri. Unicorns of Love ile birlikte isminden söz ettiren takım, UOL’u saf dışı bırakarak Dünya Şampiyonası’na katılmayı başardı. Geçen seneyi EU Challengers’ta geçirdiklerini düşünürsek gerçekten önemli bir gelişme kaydettikleri söylemek yanlış olmaz. SK Gaming, Gambit Gaming ve Elements gibi köklü takımları saf dışı bırakmak gerçekten çok önemli bir başarı.

Ülkemizde düzenlenen IWCT Region-2 Finallerini şampiyonlukla tamamlayan Bangkok Titans, GPL’in en güçlü ekibi olmayı başardı. Sezonun ilk yarısında Saigon Fantastic Five’a kaybetmiş olsalar da, yaz sezonundaki başarılı oyunları onları Worlds’e kadar taşımayı başardı. Ancak çektikleri kura sonrası bir çok kesimin ortak görüşü onlar için Worlds sadece grup aşaması olacak. İleriyi göremeyecekler üzerinde. Grubun en zayıf halkası olarak Bangkok Titans görülmekte.

Grubun dinamikleri için direk iki takım öne çıkıyor. SKT T1 ve EDG. Otoritelerin beklentisi bu iki takımın zorlanmadan direk üst tura çıkacağı görüşünde. C grubunda beklenen maçlar SKT T1-EDG arasında gerçekleşecek. Büyük bir sürpriz gerçekleşmez ise bu iki takım liderlik için kozlarını paylaşacak. Bunun yanı sıra H2k ile Bangkok Titans takımları da galibiyet alarak turnuvayı kapatmak istedikleri için kıyasıya bir mücadele içine gireceklerdir.

Takımların oyun tarzlarını incelediğimizde tam anlamıyla bir orta koridor savaşı bizleri beklemekte. Sezon arası turnuvada bahsedilen “The Monster of The Midlane” kapışması tam da bu grupta yaşanacak. Turnuvanın en önemli orta koridor oyuncularından beşi bu grupta yer alıyor. SKT T1’dan Faker ve Easyhoon, EDG’den PawN, H2k’den Ryu ve BKT’den G4. Bu takımların genellikle kullandığı stratejiler orta koridor oyuncularını beslemek üzerine. Bir tek EDG takımı orta koridor dışında saldırı gücü taşıyıcıları olan Deft’e de oyunu taşıyabilme yükünü verebiliyorlar.

Kağıt üstünde bakacak olursak, erken safhada hangi takım orta koridor üstünlüğünü ele geçirirse maçı da kazanır olarak gözüküyor. Oynayış tarzlarına bakacak olursak da SKT ve H2k takımları koridor safhasında biraz daha kontrolü ve sakin bir şekilde geçiriyor. Daha fazla düşünülmüş ve hesaplanmış hareketler üzerine taktikler geliştirerek, oyunun orta safhasına güçlü girme planlarına sahipler.

EDG ve BKT’nın oyun tarzları ise bunun tam aksi. Bu iki takımda biran önce avantajı ele geçirip, top yekün rakibine saldırmak üzerine bir strateji izliyor. Bu yüzden oyunun başından beridir agresif bir oyun tarzı sergileyip, erken dönemde oyunu domine edip, rakibinin oyunu geç döneme taşımasına izin vermeyi bırakın, nefes almalarına bile izin vermeden agresi bir şekilde hucüm ediyorlar ve performansları zirveye ulaştığı gibi oyunu bitirmek için çalışıyorlar.

Gelelim grubun en dikkat edilmesi gereken oyuncularına. Demin de bahsettiğimiz gibi SKT T1’dan Faker ve Easyhoon, EDG’den PawN, H2k’den Ryu ve BKT’den G4 grubun dikkat çeken isimleri. Bunun yanı sıra bonus isimler de yok değil. SKT T1’dan üst koridor oyuncusu MaRin ve ormancı Bengi, EDG’den saldırı gücü taşıyıcısı Deft, H2k’den üst koridor oyuncusu Odoamne ve BKT’den destek rolü oyuncusu Moss.

Tüm bu durumların ışığında benim C grubunun sıralaması için nacizane görüşüm;

  1. SKTelecom T1
  2. EDward Gaming
  3. H2k-Gaming
  4. Bangkok Titans