Geçtiğimiz yıl Güney Asya’da düzenlenen turnuva, bu sezon Avrupa’da düzenlenmesi kararlaştırılmıştı. Yine gezgin bir turnuva olacak olan beşinci sezon Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak ülkeler ve mekanlar belli oldu.

Toplamda dört ülke 2015 Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. İlk olarak grup aşamaları ilk olarak 1-4 Ekim ve ikinci olarak 8-11 Ekim tarihleri arasında Le Dock Pullman, Paris/Fransa’da oynanacak. Grup aşamalarından sonra Çeyrek Final karşılaşmaları 15-18 Ekim tarihlerinde SSE Arena Wembley, Londra/İngiltere’de oynanacak. Yarı Final karşılaşmaları ise 24-25 Ekim tarihleri arasında Brussels Expo, Brüksel/Belçika’da oynanacak ve son olarak 2015’in en iyisinin belli olacağı Final karşılaşması ise E-Spor’un ana şehirlerinden olan Berlin/Almanya’da 31 Ekim tarihinde Mercedes-Benz Arena’da oynanacak.

Ülkemizi bu turnuvada temsil etmek için ilk olarak Türkiye Şampiyonluk Ligi Yaz Mevsim Finalleri’ni kazanacak olan takımın daha sonrasında da düzenlenecek Uluslaradası Wild Card turnuvasını da kazanması gerekmekte. Geçen sene Dark Passage takımı bu aşamaları kazanarak ülkemizi 2014 Dünya Şampiyonası’nda temsil etmişlerdi.

League of Legends - Sangam Stadyum

League of Legends