Riot Games’in geliştirdiği League of Legends, e-Spor arenasının önemli yapıtaşlarından biri. Beşinci sezonunu yaşayan oyunun en büyük etkinliği olan Dünya Şampiyonası’na son beş gün kaldı. Bu beş günlük süreçte siz değerli okuyucularımız için her gün bir grubun tanıtımını yapacağız, grubun dinamiklerini değerlendirip Çeyrek Finaller’e kalabilmesi muhtemel takımlar üzerinde duracağız.

Yazı dizimizin ilk durağı A grubu. Grupta yer alan takımlardan dolayı Yaşam Grubu olarak da adlandırılmakta. Çünkü grupta yer alan takımlar torbalarının en zayıf halkaları olarak otoritelerce görülüyordu. Takımların bir üst tura çıkma şansları da hemen hemen birbirlerine yakın.

A grubunda Amerika LCS Yaz Sezonu Şampiyonu CLG, LMS Bölge Finalleri Şampiyonu Flash Wolves, LCK Puan Lideri KOO Tigers ve IWCT Region-1 Şampiyonu PaiN Gaming yer alıyor.

Grup dinamiklerine baktığımızda CLG, Flash Wolves ve KOO Tigers takımları arasında Çeyrek Final’e kalma mücadelesi verilecek gibi gözüküyor. paiN Gaming, tecrübe bakımından diğer takımların gerisinde görüldüğü için şans verilmeyen takımlardan. Sürpriz peşinde olacak olan takımın en azından bir galibiyet alma niyeti olduğu biliniyor. Bence grubun en önemli maçları CLG ve Flash Wolves takımları arasında geçecek olan maçlar olacak.

Düşüncelerime göre KOO Tigers, grubu zirvede tamamlayacak. Flash Wolves ile CLG arasında ikincilik için bir mücadele yaşanacak. Tabi bu iki takımın paiN Gaming ile oynayacağı maçlarda önem taşıyor. Çünkü birbirlerine üstünlük kurmak için odaklanırlarsa, paiN Gaming iki takımdan sürpriz galibiyetler alabilir. Bunun örneğini geçtiğimiz sene yaşamıştık.

Takımların oyun stratejilerine baktığımızda, CLG takımı kartopu efektine sürebileceği, koridor aşamasında küçük avantajlar sağlayan ve daha çok objektif görevlere yönelik bir takım oyunu sergilemekte. Flash Wolves takımını ele aldığımızda harita kontrolü takım için çok önemli. Bu yüzden takımın rotasını orman ve destek rolü oyuncuları belirliyor. Bu iki ismin haritadaki hakimiyetine göre Flash Wolves takımının hamlesi gerçekleşiyor.

KOO Tigers’ı ele alacak olursak rakip takımın avantajlarına önlem alacak şekilde, rahat oynayabilecekleri ve sinerjisi yüksek kompozisyonlar üzerine duruluyor. Tipik bir Kore takımı gibi koridor aşamasından çok takım savaşlarına odaklanan bir takım yapısı oluşturarak en büyük darbeyi indirmeye kurulu bir takım. paiN Gaming’in oyun stili ise güvenli ve risksiz bir koridor aşaması geçirerek oyunu standart bir seviyede tutmak. Eğer çok beslenmiş bir oyuncuya sahip olurlarsa da o oyuncuyu ayrık ittirmeye gönderip rakibi oyalama üzerine kurulu.

Tüm bunların ışığında bu grubun dikkat edilmesi gereken oyuncuları, CLG’nin saldırı gücü taşıyıcısı Doublelift, Flash Wolves’ın ormancısı Karsa ve destek rolü oyuncusu SwordArt, KOO Tigers’ın destek rolü oyuncusu GorillA ve son olarak paiN Gaming’in üst koridor oyuncusu Mylon.

Benim tahminlerime göre oluşacak sıralama ise şu şekilde;

  1. KOO Tigers
  2. Flash Wolves
  3. Counter Logic Gaming
  4. paiN Gaming