Haftalarca devam eden ve heyecanın bir an olsun eksik olmadığı EU ve NA LCS’lerinin Bahar Mevsim Finalleri sona erdi. Avrupa ve Amerika’da şampiyonlar Madrid’de yapılan final karşılaşmaları sonrasında belli oldu.

EU LCS’de normal sezonun sonunda ilk sırada tamamlayan Fnatic ve beşinci sırada tamamlayan Unicorns of Love takımları Bahar Mevsim Finalleri’nde karşı karşıya geldi. Kikis ve arkadaşları ilk oyunda üstünlük sağlamayı başarsa da peşpeşe iki maç kaybederek seride 2-1 geri düştüler. Dördüncü maçta geri dönüş yapan UOL ekibi baştan sona üstün götürdükleri mücadele sonrasında maçı kazanarak seriyi son maça taşımayı başardılar. Ancak son maçta yaptıkları hataların bedelini maçı kaybederek ödeyen UOL karşılaşmadan 3-2 yenik ayrıldı ve böylece Fnatic dördüncü kez EU LCS Bahar Mevsim Sezonu Şampiyonluğunu ilan etti. Fnatic, Sezon Arası Uluslararası Özel Turnuvası’na da katılmaya hak kazandı.

Üçüncülük dördüncülük karşılaşmasında ise normal sezon boyunca Fnatic ile liderlik yarışında olan SK Gaming ve sezonun diğer flaş takımlarından H2K takımları arasında oynandı. Karşılaşmas H2K’in 3-2 üstünlüğü ile sona erdi.

fnatic

Fnatic

NA LCS’e baktığımızda ise Final karşılaşması geçtiğimiz sezon da olduğu gibi TSM ve C9 arasında gerçekleşti. İlk karşılaşmada Cloud 9, Meteos’un müthiş ultimate yeteği ile birlikte oyunu kazanmayı başarsa da, sonraki üç karşılaşma da TSM’e cevap vermeyi başaramadı. Böylece TSM rakibini 3-1’lik skorla geçerek NA LCS Bahar Mevsim Sezonu Şampiyonu oldu ve Fnatic gibi Sezon Arası Uluslararası Özel Turnuvası’na katılmaya hak kazandı.

Üçüncülük, dördüncülük karşılaşmasında ise bu sene potansyeli yüksek olan iki takım karşılaştı. Team Liquid ve Team Impulse arasında geçen karşılaşmadan Liquid 3-2 üstün ayrılmayı başardı ve sezonu üçüncü tamamlayan ekip oldu.

TSM, IEM World Championship'İ Kazanan Ekip Oldu.

TSM

LCS Bahar Mevsim Finalleri’nin yanı sıra Challenger Series’in Finalleri de oynandı ve LCS’lere direk olarak katılacak takımlar belli oldu. Avrupa Challenger Series’de beklenen gerçekleşti. xPeke’nin kurduğu takım Origen, finalde Copenhagen Wolves Academy’i 3-0 yenerek Yaz Sezonu için EU LCS’te mücadele etme hakkı kazandı.

NA Challenger Series’e baktığımızda ise kadrolarında başarılı isimler bulunduran Team Fusion ve Final Five takımları yine doğrudan katılma hakkını kazanmayı başaramadı. Final karşılaşmasında Enemy eSports,  Team Dragon Knights’ı 3-1 yenerek Yaz Sezonun’da NA LCS’e doğrudan katılma hakkını kazanan ekip olmayı başardı.