Avrupa ve Amerika LCS’lerinde Kış seoznu için son iki haftaya girilirken liderlik ve ligde kalma mücadeleleri kızışmaya başladı. Avrupa’da ligden düşecek takım için hala net bir durum söz konusu değil. Amerika’da büyük olasılık Team Coast ligden düşecek. Tek şansları WinterFox’un tüm maçlarını kaybedip kendileri de tüm maçlarını kazanırlarsa WinterFox ile Tiebreak oynama hakkına sahip olacaklar. Ancak bu haftaya kadar sadece tek galibiyet alan takım için bu hiç de kolay gözükmüyor.

Avrupa’da oynanan karşılaşmalarda en çok merak edilen maçlar SK-Fnatic ve H2k-Gambit arasında oynandı. SK, yenilgisiz liderliğini sürdürdüğü zaman kaybettiği Fnatic’ten rövanşı almayı başardı. Son haftaların tartışmasız en başarılı iki takımı H2K ve Gambit arasında oynanan karşılaşmada maalesef bir takımın galibiyet serisi sona erecekti. Dördüncü haftadan beridir tek maç bile kaybetmeyen iki takım arasındaki maçtan galip ayrılan H2k ekibi oldu ve Fnatic’in de kaybetmesiyle birlikte ikinci sırayı Fnatic ile paylaştı. Gambit bu yenilgi sonrasında dördüncü sırada yer aldı.

Elements’in önlenemeyen düşüşü devam etti ve haftayı iki yenilgi ile kapattı. İşte yedinci haftanın sonuçları ve oluşan puan durumu;

2015 EU LCS Yedinci Hafta Karşılaşmaları Sonuçları

2015 EU LCS Yedinci Hafta Karşılaşmaları Sonuçları

2015 EU LCS Puan Durumu

2015 EU LCS Puan Durumu

Amerika’daki duruma baktığımızda son haftalarda başarılı bir performans sergileyen C9 ikinciliğe kadar yükselmişti. Ancak bu haftayı 1-1 ile kapatınca üçüncülüğe geriledi. Geçen hafta yara alan ekipler TSM ve CLG bu haftayı iki galibiyetle kapattı. TSM liderliğini sürdürdü. CLG ise geçen hafta kaybettiği ikincilik sırasına yeniden yerleşti. Team Impulse bu haftayı iki galibiyet alarak dördüncülüğe kadar yükseldi. Liquid ise iki yenilgi alıp sıralamada geriye düştü.

Üçüncülük ile yedincilik arasındaki takımların galibiyet sayıları birbirine o kadar yakınki kalan iki haftada hata yapacak olan takım mevsim finallerine katılamayıp kendini PlaOut maçlarında bulabilir. Son iki hafta oldukça çekişmeli karşılaşmalara gebe olacak. İşte Amerika’da yedinci haftanın sonuçları ve oluşan puan durumu;

2015 NA LCS Yedinci Hafta Karşılaşmaları Sonuçları

2015 NA LCS Yedinci Hafta Karşılaşmaları Sonuçları

2015 NA LCS Puan Durumu

2015 NA LCS Puan Durumu